ONAFHANKELIJKE POLITIEK IN NEDERLAND VAN UW GEMEENTE
TOT IN DEN HAAG

De gemiddelde burger in Nederland heeft weinig op met de Haagse kaasstolp, zoals het wereldje van politici, ambtenaren, lobbyisten en journalisten in Den Haag wordt genoemd. OPNL staat voor onafhankelijke politiek, dicht bij de burger. Faire politiek van onderop, dus niet elkaar de bal toespelen en dingen onderling bekokstoven.

SENATOR
TON RAVEN

OPNL

Onafhankelijke Politiek

OPNL staat voor Onafhankelijke Politiek. Dat is politiek waarbij onafhankelijke kandidaten hun eigen standpunt innemen. Zonder gehouden te zijn aan knellende landelijke belangen en ongeacht de plek waar je in Nederland woont.

Onafhankelijke politiek wordt dus niet vanuit Den Haag aangestuurd. Het is juist andersom. De inwoners sturen, via hun lokale partijen de mensen in de provincie aan. Op hun beurt bespreken zij met de Senator wat hij in de Eerste Kamer kan inbrengen.

Actualiteit

Kies Lokaal is een actie van OPNL richting de Provinciale en gemeentelijke verkiezingen.

Wij roepen de kiezers op om te gaan stemmen, maar vooral om op provinciale lokale kandidaten te stemmen, vandaar de kreet; “Kies Lokaal in het stemlokaal”.


WB Boekenreeks

Het Wetenschappelijk Bureau Onafhankelijke Politiek Nederland (OPNL) brengt een opvallende reeks boeken uit die bedoeld zijn voor de onafhankelijke politici in Nederland. 

Locomotie

Locomotie, het blad van OPNL, verschijnt 2 keer per jaar.

Abonneer je nu en
ontvang Locomotie levenslang
gratis in de bus.

Commercial OPNL

OPNL Podcasts

OPNL Podcast #19

met o.a. Senator Ton Raven over de rol van de onafhankelijke politiek en de Provinciale Statenverkiezingen.

OPNL Podcast #18

met Dre Peters, lijsttrekker Lokaal-Limburg lijst noord en Senator Ton Raven over Waterbeheer. Limburg kent uitersten, van grote overstromingen in Valkenburg tot watertekorten bij een natuurbrand bij Roermond. .


BLIJF OP DE HOOGTE!

Meld je nu aan en ontvang levenslang gratis
het laatste onafhankelijke politieke nieuws.

Politiek van onderop

Bij de laatste gemeenteraad-verkiezingen stemde een op de drie Nederlanders op een lokale partij. Lees meer

SOCIALE MEDIA